Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Градя и подарявам и после пак градя... Не на насилието и ПЕДОФИЛИЯТА
Автор: majkata Категория: Други
Прочетен: 123389 Постинги: 17 Коментари: 98
Постинги в блога от 16.01.2008 г.
Когато на едно място се употребят две думи “деца” и “държава” моментално наострям уши. Дали защото самата аз имам две деца или защото от първо лице съм изживяла ЧАСТ от ужаса на детските домове. Може би защото отглеждам децата си почти сама без да разчитам на държавата, а домовете са препълнени с деца, за които родителите им се отказват да се грижат или са изцяло без родители. Възниква въпроса кой тогава трябва да се погрижи за тези точно деца. Логичният отговор е всички ние, т.е. държавата с част от данъците ни.

Та тръгна "Великолепната шесторка" по бТВ и започнаха дискусии по темите: трябва ли или не трябва да се пращат СМС, защо са включени точно определени хора, как не ги е срам да си правят реклама на гърба на децата и защо се прави благотворително предаване, след като държаната има пари и трябва да даде!?! Всички, които са по-будни и наблюдават света с критично и широко отворени очи в един глас казаха – НЕ писна ни! И са прави.

Не мога да не се съглася, че за ТРАГИЧНАТА И СРАМНА картина в Могилино аз, ти и всички изказали се нямаме никаква вина, и вината е само единствено на политиците.

Не мога да не се съглася, че се усеща пошлата нотка на рекламата върху гърба на децата.

Но също така не мога да се съглася, че тези деца трябва да бъдат оставени така просто да си умрат. При положение, че държавата не се грижи за тях дори като мащеха, а ХЕПТЕН не се грижи, трябва някой друг да го стори- не мислите ли.

Искам да попитам: някой от вас влизал ли е в детски дом???

Аз съм влизала! Няколко пъти- като домско дете и като възрастен индивид, неспособен да нахрани целия свят.

При живи и любящи родители попаднах на 7 години в санаториум по здравословни причини за доста дълго време. Там ни хранеха малко по-добре отколкото в Могилино, поне така ми се струва, но хората които се занимаваха с възпитанието ни не бяха по-различни.

Като възрастен съм ходила в дом за деца с увреждания. Там картинката е също отчайваща.

Не мога просто да се съглася с критикарството заради самото критикарство. О.К. и на мен не ми харесва формата, и на мен не ми харесва рекламния момент, и на мен са ми проглушили ушите с кампаниите, но ще пратя няколко СМС и не защото смятам, че ще получа ИНДУЛГЕНЦИЯ, а просто защото в момента не мога да предложа по-адекватен начин, с който да помогна на тези деца.

Ако се сетя за начин, който няма да бъде оплют и охулен, че някой- аз, ти или примерно певицата Деси Добрева си прави реклама веднага ще го споделя и ще се опитам да го организирам.

Ако това не е вашият начин да помогнете моля ви помогнете да измислим начина, защото не само Могилино е в подобно състояние, а единствено с  критика децата няма да се нахранят!

Категория: Други
Прочетен: 8448 Коментари: 20 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: majkata
Категория: Други
Прочетен: 123389
Постинги: 17
Коментари: 98
Гласове: 5189
Архив
Календар
«  Януари, 2008  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031