Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Градя и подарявам и после пак градя... Не на насилието и ПЕДОФИЛИЯТА
Автор: majkata Категория: Други
Прочетен: 123225 Постинги: 17 Коментари: 98
Постинги в блога от 30.01.2008 г.

Слушах днес в един сутрешен блок множеството нападки срещу въвеждането на вероучението в училище и след това съвсем естествено прочетох някои постинги и коментари отново срещу.

Да си призная някои от аргументите даже са интелигентно представени, но въпреки начинът им на представяне не мога да приема.

Опомнете се бе хора, огледейте се! Не виждате ли, че децата ни в училище се бият, държат се арогантно и сe стига дори до убийства на деца от деца.

Ако Българската комунистическа партия не беше старателно затрила християнските ценности за половин век щеше ли да се случва това?!

В стремежът си да мислим като широко скроени личности не се ли превръщаме в изкривения образ в огледалото, срещу когото негодуваме.

Ето и част от аргументите: "На децата бива да се помогне да избират.

Не бива да избираме вместо тях.

На децата бива да се посочи възможният избор.

Не да им се натрапва."

Аз ще попитам: Не мислите ли, че точно тези разсъждения са резултат от един НАТРАПЕН атеизъм. Нека нашият демократизъм да се изразява в приемането на различността, а не в проповядването на атеизъм и анархия.

Религиите, които се били превръщали в идеология ставали част от злото, твърдят някои. Аз пък ще попитам какво са религиите по смисъл освен идеология, макар че те са нещо много повече. И не е ли длъжник Българската държава на обществото точно в този смисъл, след като пред Църквите на големи християнски празници стоеше един “отряден” и записваше кои млади хора са влезли в църквата?!

Българите сме християни от много отдавна, последните сведения са, че още Кубрат е бил християнин, макар и да не е доказано, християни трябва да си останем защото това е съхранило самосъзнанието ни, а да не говорим, че в исторически план това е било и повод за гордост!

И в други постинги съм споменавала дядовците си. Единият ми дядо, който беше повярвал на комунистите и на когото бяха ПРИСАДИЛИ атеизма беше гагаузин. Говореше турски по-добре от тези, които се определяха като турци и в пъти по-добре от  помаците, беше християнин по рождение защото беше така възпитаван като малък и кръстен в църква, и атеист по убеждение защото беше повярвал в идеята за равенството!

Дядо беше обаче с българско самосъзнание, за разлика от помаците! Ето това е ВЯРАТА скъпи инакомислещи!

Аз като майка нямам нищо против да се въведе този ОХУЛЕН предмет в училище, не смятам, че детето ми ще бъде ощетено в избора си и определено вярвам, че това ще накара поне една част от децата, а защо не и от родителите да си зададат някои въпроси!

Категория: Политика
Прочетен: 4760 Коментари: 12 Гласове: -1
Последна промяна: 30.01.2008 12:12
Търсене

За този блог
Автор: majkata
Категория: Други
Прочетен: 123225
Постинги: 17
Коментари: 98
Гласове: 5189
Архив
Календар
«  Януари, 2008  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031